ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво26/01/2020

ЦВИЈАНОВИЋЕВА ЧЕСТИТАЛА ШКОЛСКУ СЛАВУ

 

БАЊАЛУКА, 26. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Републикe Српске Жељка Цвијановић честитала је школску славу Светог Саву и пожељела да дјела и вриједности, које је у школство уткао српски просвјетитељ, буду подстицај за све, нарочито за младе људе.

 

"Ученицима, студентима, просвјетним радницима, као и свим запосленим у просвјети упућујем најсрдачније честитке поводом Савиндана, са жељом да у духу Светосавља прославите овај велики празник", навела је Цвијановићева.

Она је указала на жељу да се, његујући успомену на првог српског архиепископа, великог просвјетитеља и зачетника српске просвјете и школства, очува и његује светосавска идеја, као и богата традиција коју је Свети Сава оставио у насљеђе, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

"Нека дјела и вриједности, које је у школство уткао српски просвјетитељ. буду подстицај за све нас, нарочито за младе људе, да развијајући сопствено знање, образовање, културу и духовност допринесу личном, а тиме и напретку нашег друштва у цјелини", наведено је у честитки предсједнице Републике.