ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија27/01/2020

ЗАВРШЕНА ПРВА ФАЗА ИЗГРАДЊЕ ВОДОВОДА И КАНАЛИЗАЦИЈЕ

 

БИЛЕЋА, 27. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је у Билећи присуствовао свечаној церемонији поводом завршетка прве фазе радова на изградњи водовода и канализације у овој општини.

 

Вишковић је истакао да Влада посматра Српску од Требиња до Новог Града и да је за њу значајна изградња инфраструктуре, укључујући овај водовод и канализацију.

Свечаној церемонији присуствовали су и народни посланик Радован Вуковић и начелник општине Билећа Миљан Алексић.

Пројекат реконструкције водоводне и канализационе мреже у Билећи почео је у октобру 2017. године у укупној вриједности пројекта 3,9 милиона КМ.

Након ове свечаности премијер Српске ће разговарати са начелником општине Миљаном Алексићем у згради општине, а у 13.00 часова присуствоваће славском обреду поводом Светог Саве, крсне славе општине у Дому културе "Јевто Дедијер".

У општину Билећа од 2006. године до данас, по различитим основама, уложено је више од 44,5 милиона КМ, док је око 16,5 милиона КМ пласирано кроз кредите Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.

У Влади Српске Срни је речено да је у протекле двије године у значајне пројекте на подручју ове општине уложено 2,1 милион КМ из донаторских средстава Владе Србије, републичког буџета, средстава клириншког дуга.

Општина Билећа данас прославља своју крсну славу - Светог Саву.