ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија28/01/2020

ПОПОВИЋ: НЕОПРАВДАНО ВИСОКЕ ЦИЈЕНЕ СТАНОВА

 

БАЊАЛУКА, 28. ЈАНУАРА /СРНА/ - Потражња за становима у Бањалуци не јењава, али цијене по квадрату које досежу и више од 3.000 КМ по метру квадратном су неоправдано високе и "надуване", оцијенио је за Срну власник једне од агенција за некретнине Манојло Поповић.

 

Поповић констатује да је све изнад 2.500 КМ по квадрату неоправдано, али док има заинтересованих купаца и цијене ће бити високе.

"Бањалука је административни центар и већина из мањих средина долази овдје, а станове често купују и повратници из дијаспоре. Бањалука је занимљив град и то је један од разлога зашто се толико гради и зашто се јављају инвеститори. Да нема купаца, не би се ни градило у оволикој мјери", оцијенио је Поповић.

Говорећи о распону цијена по квадрату у старој градњи, он је навео да у зависности од локације и спратности цијене износе од 1.400 со 1.500 КМ када је ријеч о великим становима, а од 1.900 КМ мањи станови.

"У новоградњи цијене по квадрату износе од 1.600 до 3.000 КМ зависно од локације, спратности, величине стана, али и од тога ко гради станове, јер се већ зна ко како ради", додао је Поповић.

Према његовим ријечима, најскупљи су станови у центру града, код Робне куће "Боска" и Градске управе.