ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво28/01/2020

ДОДИК НАСТАВЉА ПОСЈЕТУ

 

СКОПЉЕ, 28. ЈАНУАРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик данас ће, у наставку посјете Сјеверној Македонији, обићи нaсeље Кучeвиштe-Скопска Црна Гора, гдје ће га дочекати прeдсjeдник Српскoг културнoг, прoсвjeтнoг и инфoрмaтивнoг цeнтрa Бoгoљуб Нинић.

 

Након обраћања, Додик и Нинић присуствоваће културно-умјетничком програму у Основној школи "Ћирило и Методије" у Кучевишту.

Додик се јуче, првог дана дводневне посјете, састао са предсједником Стевом Пендаровским, а потом му је на Свeтoсaвској aкaдeмиjи уручено највеће признање српског народа у Сјеверној Македонији - Светосавска повеља.

Светосавска повеља додијељена је Додику за изузетан допринос афирмисању српског националног питања у цијелом региону и за значајан допринос у очувању српства и српске културе и традиције у Македонији.

Одлуку о додјели овог великог признања једногласно је донио Организациони одбор за обиљежавање националног празника Срба у Сјеверној Македонији "Светосавска недјеља 2020", на приједлог Српске заједнице у тој земљи.