ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија28/01/2020

РАЈЧЕВИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ О САЈБЕР БЕЗБЈЕДНОСТИ

 

БАЊАЛУКА, 28. ЈАНУАРА /СРНА/ - Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић, борави у вишедневној посјету Израелу, у оквиру које ће од данас у Тел Авиву учествовати на једном од централних панела Међународне конференције "Сајбер технологија 2020" посвећене сајбер безбједности.

 

Конференција ће до четвртка, 30. јануара, окупити еминентне стручњаке у области информационе безбједности, власнике и директоре највећих свјетских компанија у овој области, те представнике држава и институција, а један од говорника биће израелски премијер Бењамин Нетанјаху.

Рајчевић ће говорити на једном од централних панела конференције, посвећеном безбједности критичних државних инфраструктура и како се оне штите у области сајбер безбједности.

"Искористићу посјету и за билатералне сусрете са министром за науку и технологију Израела Офиром Акунисом, као и са министром просвјете Израела. Обићи ћу неке стартап компаније у њиховим научнотехнолошким парковима да стекнем бољи увид у оно што Израел ради на том плану", рекао је Срни Рајчевић.

Он је нагласио да је Израел у области сајбер одбране, можда, најпозициониранији глобално, те да има дагоцјене ресурсе који се могу искористити и то у смислу трансфера технологија и свега везаног за развој тог сектора.

"Настојаћу да успоставим што тјешњу сарадњу са израелским компанијама и Владом да дођемо до тих ресурса", најавио је Рајчевић.

У оквиру вишедневне посјете Израелу, Рајчевић ће се састати и са директором за регију балканских земаља у склопу Министарства спољних послова Израела и амбасадором Македоније Даном Орјаном, а предвиђене су и посјете универзитетима у Tел Авиву и Јерусалиму.

Рајчевић ће присуствовати и свечаном отварању Недјеље свемира у Израелу и 15. годишње конференције о свемиру "Илан Рамон".


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: