ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана27/01/2020

ОДРЖАН СВЕТОСАВСКИ ДОБРОТВОРНИ БАЛ

 

ПРИЈЕДОР, 27. ЈАНУАРА /СРНА/ - У организацији Кола српских сестара вечерас је у Приједору одржан светосавски добротворни бал са којег ће нето приход бити усмјерен за помоћ породици Биљане Кричковић, мајци троје малољетне дјеце из Гареваца, код овог града.

 

Око три стотине Приједорчана, углавном просвјетних радника, присуствовало је овом догађају у хотелу "Приједор", чиме је настављена традиција организовања ове манифестације у граду на Сани.

Предсједник Кола српских сестара Јадранка Мијић изјавила је новинарима да је ово трећи пут како је ова организација домаћин светосавског бала који има добротворни карактер.

"Веома смо задовољни резултатима које су имала два претходна бала, будући да смо добротворним прилозима успјели да саградимо кућу вишечланој породици Милинковић из Црне Долине", истакла је Мијићева.

Она је додала да је цијена улазнице за вечерашњи бал била 15 КМ, да ће на балу бити послужене хуманитарне крофне, а у једној ће бити скривен златник са утиснутим ликом Светог Саве.

"Укупан нето приход биће усмјерен за помоћ породици Биљане Кричковић, мајци троје малољетне дјеце из Гареваца код Приједора. Отац, хранитељ породице је прошле године погинуо приликом сјече дрва и вјерујемо да ћемо успјети да скупимо средства и помогнемо изградњу дијела њихове породичне куће", рекла је Мијићева.

Балу је присуствовао и градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, који је истакао значај ове манифестације, додајући да је Свети Сава "ознака једне духовне вертикале и водилица за српски народ како живјети и како градити будућност".

"Искрено се надам да ће ове лијепе манифестације трајно да живе у нашем граду", рекао је Ђаковић.

Светосавске духовне и свјетовне свечаности у Приједору почеле су 1891. године и та традиција, са прекидима, одржала се до данас.

У уводном програму Светосавског бала учествовали су чланови Српског пјевачког друштва "Вила", чланови Удружења за очување и његовање традиције из Приједора, глумац Позоришта Приједор Деан Батоз и група "Носталгија".


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: