ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво28/01/2020

ДОДИК И НИНИЋ НА АКАДЕМИЈИ У ОШ "ЋИРИЛО И МЕТОДИЈЕ" У КУЧЕВИШТУ

 

СКОПЉЕ, 28. ЈАНУАРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и прeдсjeдник Српскoг културнoг, прoсвjeтнoг и инфoрмaтивнoг цeнтрa Бoгoљуб Нинић присуствују академији у Основној школи "Ћирило и Методије" у Кучевишту.

 

Додик је данас, у наставку посјете Сјеверној Македонији, обишао нaсeље Кучeвиштe-Скопска Црна Гора, гдје га је дочекао Нинић.

Раније данас српски члан Предсједништва БиХ разговарао је са бившим предсједником Сјеверне Македоније Ђорђем Ивановом о актуелним дешавањима у региону.

Додик је упознао Иванова о политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, те нагласио да Српска и БиХ његују пријатељске односе са Сјеверном Македонијом.

Иванов је честитао Додику на Светосавској повељи, највећем признању српског народа у Сјеверној Македонији, која му је уручена синоћ на Светосавској академији у Скопљу за изузетан допринос у афирмисању српског националног питања у цијелом региону и за значајан допринос у очувању српства и српске културе и традиције у Сјеверној Македонији.

Одлуку о додјели овог великог признања једногласно је донио Организациони одбор за обиљежавање националног празника Срба у Сјеверној Македонији "Светосавска недјеља 2020", на приједлог Српске заједнице у тој земљи.