ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана28/01/2020

СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ - ПРИЗНАЊЕ ПРОСВЈЕТАРИМА ЗА ТЕЖАК ПОСАО

 

БАЊАЛУКА, 28. ЈАНУАРА /СРНА/- Пресједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је вечерас да је додјељивање светосавских награда истакнутим просвјетним радницима у Српској начин да се покаже уважавање ове часне професије, тешког посла на васпитању и образовању дјеце и њихове припреме за будућност.

 

Она је навела да признања треба да прати и стварање бољих услова за рад просвјетних радника, те напоменула да је због тога годинама уназад у Републици Српској много улагано у образовање.

"Успјели смо, након свих оних година кризе, да полако уђемо и у процес повећања плата, знајући да је материјални статус и положај наших просвјетних радника важна ствар у афирмацији или боље речено реафирмацији њихове позиције", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци након свечаног уручења светосавских награда.

Она је изразила задовољство што је као предсједник Републике могла да буде покровитељ овако важне манифестације, као и увјерење да ће додјела светосавских награда постати традиција.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да ово министарство као организатор и уз покровитељство предсједника Српске Жељке Цвијановић први пут организује додјелу Светосавске награде, којом жели да покаже да Српска има сјајне учитеље, наставнике који су носиоци развоја.

Она је поручила да ће Министарство просвјете и културе у наредном периоду пружати пуну подршку просвјетним радницима, јер су будуће генерације будућност Републике Српске.

Магистар разредне наставе и учитељ у Основној школи "Бранко Радичевић" из Бањалуке Ирена Милошевић рекла је да је Светосавска награда коју је добила круна њеног рада.

"То је највеће признање у области васпитања и образовања и сан и жеља сваког креативног и квалитетног наставника", истакла је Милошевићева.