ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика16/02/2020

ДОДИК: БиХ ЈЕ "ЗЕМЉА НАЗОР" У КОЈОЈ МРЗЕ СРБЕ

 

БИЈЕЉИНА, 16. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је БиХ "земља назор" у којој мрзе Србе и на подмукао начин покушавају отети више од 90.000 хектара земљишта Републике Српске.

 

"Сљедеће што нас чека јесте да нам одузму шуме и ријеке, касније и школе, да нас направе народом без идентификације, као што су то радили укидајући нам Дан Републике, наш грб и много тога другог", рекао је Додик у Бијељини.

Обраћајући се синоћ на традиционалном дружењу које организује Завичајно удружење Тузлака, он је оцијенио да Србима нема мјеста у БиХ у којој не желе Републику Српску.

"Република Српска је сјајна и велика национална и народна идеја српског народа и једино мјесто нашег опстанка овдје", поручио је Додик.

Он је истакао да се Српска неће бранити снагом, пушкама и тенковима, него снагом народа и њених институција, које треба градити кроз јединство у парламенту Републике Српске и дјеловањем у заједничким институцијама.

"Ја нисам ратни лидер, ја овај народ нећу да водим у рат и неће ни бити рата, али ћу и те како бити способан и спреман да се борим за политичка права, јер хоћу да наша дјеца не морају да воде наше битке, већ да уђу у стабилност вољене и прихваћене Републике Српске, интегрисаном са Србијом прије свега", навео је Додик.

Називајући БиХ "земљом назор" коју одржавају странци, дајући све више права муслиманима, он је закључио да српски народ не може да живи ако није у слободи и позвао све Србе да славе Републику Српску и заједништво.

"Остајем и радим овај посао искључиво зато да Срби никада више не буду прогоњени из својих кућа и да останемо своји на своме", поручио је Додик.

Он је додао да не постоје никакви "босански Срби", него јединствени Срби који и даље морају да воде политичку борбу за своја права.