ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика16/02/2020

ШТИТИЋУ ИНТЕРЕСЕ СРБИЈЕ И СРПСКОГ НАРОДА

 

БРИСЕЛ, 16. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић истакао је, по доласку у Брисел, да је од великог значаја неформална радна вечера којој ће вечерас присуствовати, те најавио да ће да штити интересе Србије и српског народа.

 

Вучић је рекао да ће прво указати на критике које је изнио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поводом присуства скупу предсједавајућег тог тијела Жељка Комшића, који није овлаштен да говори у име Предсједништва БиХ.

Упитан да прокоментарише писмо Додика предсједнику Савјета ЕУ Шарлу Мишелу, у којем наводи да је БиХ неравномјерно присутна у Бриселу, Вучић је рекао да је Додик потпуно у праву.

Вучић је уочи састанка у Бриселу рекао да ће на овом скупу "свих који су важни у Европи" свако изнијети своје.

"Замислите како би изгледало да нисам овде. Каква би била дивна уносна дискусија да мене нема. Они ће да штите интересе својих територија и земаља, а ја Србије и српског народа", објаснио је Вучић за ТВ "Пинк".

Шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ изјавио је током доласка на радну вечеру лидера ЕУ и западног Балкана у Бриселу да ће свој приједлог о именовању специјалог представнику за дијалог Београда и Приштине припремити до мартовског састанка Савјета ЕУ.

"Приједлог још није спреман. Захтјевне су припреме око мандата и других формалности. Нећемо моћи да изађемо са тим сутра /на састанку Савјета министра спољних послова ЕУ/, али свакако ће бити за сљедећи састанак Савјета ЕУ", рекао је Борељ.