ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво19/02/2020

РАЗГОВАРАНО О ПРОЦЕСУ ХУМАНИТАРНОГ РАЗМИНИРАЊА

 

САРАЈЕВО, 19. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Министар одбране у Савјету министара Сифет Поџић информисао је данас шефа Делегације ЕУ у БиХ Јохана Затлера о учешћу припадника Оружаних снага БиХ у процесу хуманитарног разминирања, с циљем да БиХ до 2025. године постане земља безбједна од мина.

 

Током састанка Поџић је представио приоритете Министарства одбране и Оружаних снага БиХ, али и изазове с којима се цијела земља сусреће на путу чланства у ЕУ, саопштено је из овог министарства.

Поџић је говорио и о напорима Оружаних снага БиХ у процесу обиљежавања малог оружја и лаког наоружања, што, како је наведено, доприноси обезбјеђивању стабилног и сигурног окружења.

Саговорници су разговарали и о илегалним миграцијама, као изазову с којим се сусреће цијели регион, а истакнута је и изврсна сарадња с Еуфором у БиХ, наводи се у саопштењу.

Затлер је рекао да разумије сложеност политичких процеса и изазова с којима се земља суочава на путу чланства у ЕУ, изразивши спремност институција ЕУ да помогну БиХ и њеним институцијама на добробит свих становника.