ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво19/02/2020

АКО ЈЕ ЧЛАН КОМИСИЈЕ ИЗ БРЧКОГ ГЛАСАО СУПРОТНО ИНСТРУКЦИЈИ, ГЛАС ЋЕ БИТИ НЕВАЖЕЋИ

 

БРЧКО, 19. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Градоначелник Брчког Синиша Милић изјавио је данас да је, уколико су медијски написи тачни, члан Комисије за лијекове при Агенцији за лијекове и медицинска средства БиХ испред Брчког, приликом изјашњења о уласку руских лијекова на тржиште БиХ, гласао супротно инструкцији која прописују начин изјашњавања представника дистрикта у тијелима на нивоу БиХ.

 

"Уколико се то потврди тачним, као градоначелник Брчког обавијестићу Агенцију да је глас из дистрикта неважећи", рекао је Милић Срни.

Он је додао да инструкција предвиђа да је члан тијела на нивоу БиХ обавезан да прије гласања затражи став Владе дистрикта, што није учињено у овом случају.

Милић сматра да није коректно да се Дистрикт, у случају различитих ставова ентитета, сврстава на било коју страну.

"Ово је веома озбиљно питање које угрожава позицију дистрикта Брчко. Шта ће се десити уколико се представници Брчког, који су држављани Републике Српске, а именовани у различита тијела на нивоу БиХ, сада поведу за овим примјером и почну пратити гласање чланова из Српске, мимо ставова Владе дистрикта", упозорио је Милић.

У Агенцији за лијекове и медицинска средства БиХ данас је Срни речено да је у току поступак давања дозволе за стављање у промет појединих руских лијекова, али нису могли да потврде да ли ће данас бити одржана сједница Комисије за лијекове, која води тај поступак.

Раније је најављено да је за данас планирана сједница Комисије за лијекове, на којој би требало да буде донесена коначна одлука о томе да ли ће руски лијекови на захтјев фирме из Бијељине добити дозволу за увоз на тржиште БиХ.

Комисија за лијекове има 15 чланова, од којих се седам из Федерације БиХ противи давању дозволе за руске лијекове, док то подржава седам из Републике Српске и један из Брчко дистрикта.