ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика19/02/2020

БЕЗРЕЗЕРВНА ПОДРШКА УСТАВНОМ СУДУ - ПОДРШКА ВАЗАЛНОМ ПОЛОЖАЈУ БиХ

 

БАЊАЛУКА, 19. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић сматра да безрезервна подршка коју Уставни суд БиХ и његове судије добијају од земаља ПИК-а, поготово оних из ЕУ, значи подршку вазалном положају БиХ усмјерену против њеног субјективитета и суверенитета, јер нема суверене земље са страним судијама, већ само протектората.

 

"Они који се томе радују из бошњачког политичког естаблишмента, радују се да буду протекторат и могли би од Срба научити шта значи сувереност и постојање властитих институција", рекао је Стевандић Срни.

Према његовим ријечима, с једне стране се чује прича бошњачког естаблишмента о функционалној и сувереној БиХ, док с друге стране подилазе онима који ту држе стране судије и подржавају их.

"То је мањак државотворне свијести и оно што БиХ увијек враћа назад и води у сукобе и дискриминацију једног народа. То јој неће дозволити да има неку извјесну будућност", закључио је Стевандић.

У Савјета за спровођење мира у БиХ /ПИК/ коју није подржала Руска Федерација наведено је да Управни одбор ПИК-а још једном изражава безрезервну подршку раду Уставног суда БиХ и свих његових судија.

У саопштењу ПИК-а наводи се да су одлуке овог суда коначне и обавезујуће, те да су надлежни органи обавезни да их спроводе.