ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика19/02/2020

ПИК УВИЈЕК ДАЈЕ ПОДРШКУ ОНИМА КОЈИ СУ ПРОТИВ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

 

БАЊАЛУКА, 19. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Вршилац дужности предсједника ДНС-а Ненад Нешић рекао је данас Срни да Савјет за спровођење мира у БиХ /ПИК/ увијек даје подршку онима који су против Републике Српске и њених интереса и да не изненађује безрезервна подршка коју су изразили Уставном суду БиХ и његовим судијама.

 

Он је истакао да је став ПИК-а очекиван, те да је сада потребно српско јединство и да представници Републике Српске остану при одлукама Народне скупштине, да ту нема колебања и да ће, уколико у томе истрају, сигурно наћи рјешење које ће превазићи тренутну кризу у БиХ, јер у БиХ под оваквим условима функционисање није могуће.

"ДНС остаје при одлуци Народне скупштине Српске да представници Републике Српске у институцијама БиХ обуставе доношење било каквих одлука у органима БиХ до усвајања Закона о престанку мандата страних судија и избору домаћих судија у Уставном суду БиХ и његовог ступања на снагу и до поништења спорне одлуке Уставног суда БиХ везано за пољопривредно земљиште Републике Српске", појаснио је Нешић.

Управни одбор Савјета за спровођење мира у БиХ /ПИК/ још једном изражава безрезервну подршку раду Уставног суда БиХ и свих његових судија, наводи се у изјави ПИК-а коју није подржала Руска Федерација.