ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана19/02/2020

СДС И ПДП ПОДРЖАЋЕ ЗАКОН О ЕКСПРОПРИЈАЦИЈИ РАДИ ИЗГРАДЊЕ АУTО-ПУTА И ГАСОВОДА

 

БАЊАЛУКА, 19. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Tомица Стојановић рекао је да ће ова странка подржати Приједлог закона о посебном поступку експропријације ради изградње ауто-пута и гасовода дионице Вукосавље-Брчко и Брчко-Рача.

 

Он је током посланичке расправе у Народној скупштини о овом приједлогу закона рекао да овај пројекат подржавају људи у Семберији јер ће се тиме Српска спојити са Србијом и Европом.

И посланик ПДП-а Гордана Видовић каже да ће ПДП подржати овај закон, јер су пројекти на које се односи у интересу грађана.

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске Сребренка Голић рекла је да у вези са овом дионицом не би требало да буде проблема када је ријеч о експропријацији.

Она је, полемишући са посланицима опозиције, навела да се ради на изградњи путева на подручју Херцеговине, наводећи да тај крај не смије бити запостављен када је ријеч о путним комуникацијама.

Законом који се разматра уређује се посебан поступак експропријације непокретности ради изградње ауто-пута и гасовода на овој дионици, као пројеката од посебног значаја за Српску, те финансирање извођења геодетско-техничких радова за потребе посебног поступка експропријације, спровођење тог поступка и друга питања од значаја за изградњу овог ауто-пута и гасовода. /наставиће се/бој/мис/љљ