ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/02/2020

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ИНСПЕКТОРИМА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БАЊАЛУКА

 

БАЊАЛУКА, 20. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Окружни суд Бањалука одредио је једномјесечни притвор Ненаду Грујићу и Јелени Флоријан, инспекторима Одјељења за привредни криминалитет бањалучке Полицијске управе, осумњиченим за примање мита, сазнаје Срна.

 

Инспектори Одјељења за привредни криминалитет Полицијске управе Бањалука ухапшени су 18. фебруара у полицијској акцији кодног назива "Сирано" због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлаштења.

Из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске навели су да је приликом лишавања слободе код њих пронађено 20.000 КМ, а претресом локација и возила које користе пронађена је и одређена количина новца.

Према незваничним информацијама Срне, инспектори су управо били примили 20.000 КМ мита, а очекивали су да им накнадно буде исплаћено још 10.000 КМ.

Оперативну акцију "Сирано" спровели су полицијски службеници Управе МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет у сарадњи са Полицијском управом Бањалука.

Акција је спроведена под надзором Посебног одјељења за сузбијање корупције и организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва.