ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика22/02/2020

ДОДИК: НЕЋУ ПОДЛЕЋИ ПРИТИСЦИМА, НИТИ ЋУ ОДУСТАТИ ОД СВОЈИХ СТАВОВА

 

БАЊАЛУКА, 22. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Миорад Додик рекао је да ће завршити политичку каријеру тек када народ буде гласао против њега, поручивши да се неће повиновати притисцима и пријетњама и да неће одустати од својих базичних ставова.

 

"Тражимо нови договор о стварима које су високи представници нама наметнули, о Суду, Тужилаштву, нови договор о стварима које нису у надлежности БиХ. Сматрамо да је вријеме да се о томе разговара да стране судије оду из Уставног суда, да се донесе нови Изборни закон да сваки народ бира своје аутентичне представнике", појаснио је Додик за Фејс ТВ.

На питање да прокоментарише изјаву америчког званичника Метју Палмера да ће он и званичници Републике Српске бити кажњени ако не одсутану од својих ставова, он каже да такве ствари слуша већ 10 година и да Палмер не може да пријети, јер је ријеч о ниже позиционираном службенику Стејт департмента, те да он није тај који управља политикама.

"Он само покушава да то глуми. Показао се као човјек који је кроз низ потеза које је чинио навијао искључиво за бошњачку страну", рекао је Додик.

Он је нагласио да такви људи сличним потезима покушавају да се допадну бошњачкој јавности.

"Сада могу да кажем након овога што је Палмер рекао, да је то очигледна безочна пријетња и ако Америка на тај начин мисли да овдје коригује односе, онда је то њихов проблем. Не може се тако свијетом управљати", рекао је српски члан Предсједништва БиХ.

Он је истакао да Мирослав Лајчак није "његов човјек", како се то приказује у јавности, него човјек задатка који добије у Европској унији, који познаје ситуацију.

"Да је био мој човјек, онда би он онда овдје као високи представник помогао нама, не би одмагао. Лајчак је један професионалац, човјек задатка", рекао је Додик и додао да што се њега тиче, у БиХ не требају високи представници и овај простор коначно треба ослободити од странаца и препустити га домаћим политичарима.