ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика25/02/2020

ЛИЦИМА СА ИНВАЛИДИTЕTОМ ОМОГУЋИTИ АКTИВАН ПОЛИTИЧКИ ЖИВОT

 

БАЊАЛУКА, 25. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Градски одбор Уједињене Српске Бањалука усвојио је на вечерашњој сједници Програм изједначавања могућности лица са инвалидитетом у Републици Српској који предвиђа да буду политички активна и укључена у рад политичких странака.

 

"Предложићемо да овакав документ усвоје и друге политичке партије, јер нам је дужност да овој категорији становништва омогућимо да искористе све своје потенцијале", рекао је Срни предсједник Градског одбора Уједињене Српске Бањалука Милан Петковић.

Он је навео да је на сједници усвојен извјештај о раду Одбора, као и тромјесечни план рада и активности и изразио задовољство јер су сви чланови странке показали вољу да дају допринос добрим изборним резултатима.

"Веома озбиљно улазимо у припреме за предстојеће локалне изборе, те имамо развијену страначку инфраструктуру, као и формиране све рејонске одборе у Бањалуци", рекао је Петковић.

Члан Уједињене Српске Душица Липовац истакла је значај усвајања Програма изједначавања могућности лица са инвалидитетом у Републици Српској који је обухватио седам права ових лица, међу којима су и право на образовање и културу, право на рад, право на јавни и политички живот.

"Неопходно је особе са инвалидитетом укључити у политички живот, да би допринијеле рјешавању проблема и превазилажењу препрека са којима се свакодневно сусрећу", рекла је Липовчева, која је лице са инвалидитетом.

Она је истакла да су лица са инвалидитетом и те како заинтересована да се укључе у политички живот, нарочито тамо гдје се доносе одлуке.

"Веома смо задовољни што је Уједињена Српска у свој рад укључила и особе са инвалидитетом", рекла је Липовчева и додала да ова партија треба да буде примјер и другим странкама да обрате пажњу на ову категорију становништва.

Сједници је присуствовала и потпредсједник Уједињене Српске Наталија Тривић.