ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво27/02/2020

ДОБРОТВОРНО ВЕЧЕ ЗА ОБНОВУ МАНАСТИРА СВЕТИХ АРХАНГЕЛА КОД ПРИЗРЕНА

 

БРЧКО, 27. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Брчком је вечерас, у Културно-административном центру "Патријарх српски Павле", одржано добротворно вече за помоћ у обнови манастира Светих архангела код Призрена.

 

"Да помогнемо баш овај манастир одлучили смо због тога што је игуман архимандрит Михајло Тошић поријеклом из Брчког", рекао је новинарима Перо Рикановић, секретар брчанског Удружења навијача "Црвене звезде" које је организовало добротворно вече.

Он је подсјетио да је та идеја настала након што је неколико чланова Удружења недавно посјетило Високе Дечане и Пећку патријаршију на Косову и Метохији и видјело како свештенство тамо тешко живи.

Рикановић је навео да је вечерас прикупљено 6.000 КМ добровољних прилога грађана.

Игуман манастира Светих архангела архимандрит Михајло рекао је да значај није у прикупљеном новцу, већ у томе што постоје људи који мисле на њих и желе да помогну.

"Колико год новца човек да има, ако није задовољан, њему никад није довољно. И са мало новца може лепо да се живи. Не покреће нас новац, него сећање и љубав", нагласио је архимандрит Михајло.

Предсједник Фудбалског клуба "Црвена звезда" из Београда Светозар Мијаиловић
изразио је наду да ће се за примјером Удружења навијача из Брчког кренути и друга удружења и помоћи очувању светиња на Косову и Метохији.

Он је истакао да је "Црвена звезда" учесник многих хуманитарних акција.

Добротворној вечери у Брчком присуствовали су и потпредсједник Фудбалског клуба "Црвена звезда" Јован Аћимовић и члан Управног одбора Миљко Ристић.