ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана28/02/2020

ЈЕДИНО СРБИМА СТАЛО ДО ОЧУВАЊА ДЕЈТОНСКЕ БиХ

 

БЕОГРАД, 28. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је вечерас у Београду да је једино Србима у Републици Српској стало до очување дејтонске БиХ и нагласио да БиХ руше управо они који се у њу заклињу.

 

"Није тачно да смо за сецесију, да угрожавамо БиХ", рекао је Вишковић новинарима након свечаног пријема поводом Дана Републике Српске и 28 година од доношења њеног првог Устава.

Он је нагласио да се данас, када насрћу на Републику Српску, њене институције, имовину, постојање, поставља питање шта би са њом било да неки људи прије 28 година нису били довољно мудри и да нису донијели Устав Српске, који је старији правни документ од Устава БиХ.

Вишковић је истакао да су Срби у Српској поносни на то што је њихов Устав сасвим у складу са Уставом БиХ, што није случај са Уставним судом БиХ, који покушава да нелегалним одлукама одузме имовину Српској.

"Република Српска и њене институције не смију прећи преко тога и све што радимо и што ћемо радити јесте одбрана уставности, законитости и постојања Република Српске", рекао је Вишковић.

Он је истакао да је 28. фебруар 1992. године дан крштења Републике Српске, који се још једном прославља у Београду.