ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво28/02/2020

СТЕВАНДИЋ: ЖЕЛИМО ДА ПОКАЖЕМО СРПСКО ЈЕДИНСТВО И САБОРНОСТ

 

ГРАДИШКА, 28. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је вечерас у Градишци да је музичко-сценска манифестација "Небеско је увијек и довијека", у организацији Градског одбора ове странке, посвећена српској националној култури идентитету и народу у Црној Гори.

 

"Ово је и почетак наше политичке кампање у којој желимо да покажемо српско јединство и саборност", нагласио је Стевандић.

Он је најавио да ће Уједињена Српска сутра у Tребињу први пут на овим просторима организовати скуп на којем ће се заједно обратити српски политичари из Републике Српске, Србије и Црне Горе - потпредсједник Скупштине Србије и функционер СНС-а Верољуб Арсић, шеф Посланичког клуба ДФ-а у Скупштини Црне Горе Милутин Ђукановић и функционери Уједињене Српске.

Замјеник предсједника Уједињене Српске Славко Дуњић истакао је да Уједињена Српска овом манифестацијом шаље поруке симпатизерима, грађанима, али и политичким супарницима да је Србима најпотребније јединство.

"Желимо да укажемо да није све пуко тражење гласова пред изборе и да политичко дјеловање може бити другачије, да се сви такмиче у дјелима, а не само критиком свега и свачега. Ми смо почели са културом", рекао је Дуњић, који је и предсједник Градског одбора ове странке у Градишци.

У програму манифестције "Небеско је увијек и довијека" наступила је српска глумица Ивана Жигон, која је истакла да јој је увијек драго када је позову из Републике Српске коју сматра највећом српском побједом у савременој историји.

"Срећана сам кад год могу да проносим поруке наших прадедова и певам песму `Онамо, онамо`, која је посвећена људима у Црној Гори у којој је мој прадеда био председник Владе. Tо је програм који је посвећен и нашим прецима, који нас уче и како у данашњем тешком времену да живимо и сачувамо свој дух", рекла је Жигонова.

На манифестацији су наступили и побједници такмичења "Ја имам таленат" на гуслама и хармоници Бојана и Никола Пековић, те женски пјевачки ансамбл Градског одбора Уједињене Српске Градишка "Беле раде".

Руководилац ансамбла "Беле раде" Јована Кодић, која је и предсједник Актива жена Уједињене Српске Градишка, навела је да су се представили са четири српске етно пјесме, те нагласила да су овакве манифестације веома значајне за очување културе српског народа.