ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана03/03/2020

РАЗМОТРЕН ПРИЈЕДЛОГ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ЕЛЕКТРОНСКЕ УПРАВЕ

 

БАЊАЛУКА, 3. МАРТА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске размотрила је Приједлог стратегије развоја електронске управе Републике Српске за период од 2019-2022. године, која нуди стабилан оквир даљег развоја елелтронске управе Републике Српске.

 

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић рекао је да ће на основу ове стратегије Влада Републике Српске из године у годину доносити акционе планове.

Рајчевић је рекао да су основни разлози за доношење стратегије садржани и у потреби да се путем садржинског одређења стратешких и оперативних циљева створе неопходне хипотезе за успјешан развој електронске управе Републике Српске.

Визија развоја електронске управе Републике Српске од 2019-2022. године биће реализована координисаним дјеловањем свих органа јавне управе у три приоритетне области развоја електронске управе инфрмационо-комуникационих технологија /ИКТ/ инфраструктура, електронске услуге и људски ресурси, наводи се у овом документу. /наставиће се/мис/бој/аб