ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана03/03/2020

РАЗМОТРЕН ПРИЈЕДЛОГ СТРАТЕГИЈЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ САЈБЕР КРИМИНАЛИТЕТА

 

БАЊАЛУКА, 3. МАРТА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске размотрила је Приједлог стратегије за борбу против сајбер криминалитета у Републици Српској од 2020. до 2024. године, чији је циљ превенција и ефикасан одговор на сајбер криминалитет.

 

Представник МУП-а Републике Српске Срђан Обрадовић рекао је да је циљ Стратегије да се не дозволи да Република Српска постане погодно мјесто за извршиоце кривичних дјела из области сајбер криминаллитета, као и постизање проактивне превенције и ефикасног одговора на изазов који поставља сајбер криминалитет.

"Доношење ове стратегије од битног је значаја за све грађане Републике Српске, те се с тим у вези предузимају активости с циљем обезбјеђивања свих неопходних претпоставки за доношење и успјешну примјену стратегије", истакао је Обрадовић.

Он је рекао да је МУП Републике Српске уз подршку Владе Републике Српске и уз сарадњу са релевантним субјектима на унутрашњем и међународном плану унапређује властите капацитете и потенцијале за ефикасну борбу против сајбер криминалитета.
/наставиће се/мис/бој/аб