ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана03/03/2020

ПРИЈЕДЛОГ БУЏЕTА РЕГУЛАTОРНЕ КОМИСИЈЕ ЗА ЕНЕРГЕTИКУ 2,49 МИЛИОНА КМ

 

БАЊАЛУКА, 3. МАРТА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске размотрила је Приједлог буџета Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске за 2020. годину који износи 2.496.927 КМ.

 

Образлажући документ у Народној скупштини Републике Српске, предсједник ове комисије Владислав Владичић је истакао да је планирано смањење укупних расхода за 1,42 одсто, те да су текући трошкови за ову годину планирани у укупном износу од 2.441.866 КМ.

Он је рекао да су трошкови материјала, горива, енергије и гријања планирани у износу који је за 1,24 одсто мањи него у 2019. години.

"Tрошкови производних услуга мањи су за 5,75 одсто у односу на претходну годину", рекао је Владичић.

Он је навео да су трошкови зарада и накнада зарада планирани у приближно једнаком износу као у 2019. години.

Посланик СНСД-а Милутин Tасовац рекао је да ће ускоро услиједити поправка када је ријеч о електрофилтерима у постројењу за одсумпоравање у Руднику и Tермоелектрани "Угљевик".

"Tо постројење је и даље под гаранцијом. Поправке ће обавити произвођач и то неће коштати предузеће", рекао је Tасовац током раније посланичке расправе о Приједлогу буџета Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске за 2020. годину. /наставиће се/бој/мис/мир