ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана03/03/2020

ДЕНИС ШУЛИЋ ПРЕДЛОЖЕН ЗА ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ПАРЛАМЕНТА СРПСКЕ

 

БАЊАЛУКА, 3.МАРТА /СРНА/ - Посланик СНСД-а Денис Шулић предложен је за потпредсједника Народне скупштине из реда бошњачког народа, рекао је шеф посланичког клуба ове странке Игор Жунић.

 

Током скупштинске расправе о избору и именовањима, Жунић је рекао да је Клуб посланика СНСД-а предложио Комисији за избор именовања именовање Шулића на ову позицију.

Он је рекао да Шулић има легитимитет да буде потпредсједник Народне скупштине Републике Српске јер се увијек изјашњавао као Бошњак.

"Шулић је на изборима добио гласове свих народа у Градишци и Бошњака", истакао је Жунић.

Бегија Смајић из посланичке групе "Заједно за БиХ" сматра да Шулић нема легитимитет да представља бошњачки народ.

Комисија за избор и именовања Народне скупштине на приједлог Владе Републике Српске предложила је да се за директора Агенције за осигурање Републике Српске на период од пет година изабере Славен Дујаковић из Добоја.

Скупштинска комисија за избор и именовања предложила је Огњена Михајловића из Бањалуке за предсједника, а Радована Чабана из Бањалуке за замјеника предсједника Комисије за хартије од вриједности Републике Српске, те чланове комисије на период од пет година.

Предсједник парламента Републике Српске Недељко Чубриловић дао је кратку паузу након које ће услиједити гласање. /наставиће се/мис/бој/мир