ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана12/03/2020

ЗА НЕРАЗВИЈЕНЕ И ИЗРАЗИTО НЕРАЗВИЈЕНЕ ОПШTИНЕ 750.000 КМ

 

БАЊАЛУКА, 12. МАРТА /СРНА/ - Влада Републике Српске донијела је данас одлуку о исплати аконтације од 750.000 КМ неразвијеним и изразито неразвијеним јединицама локалне самоуправе.

 

По 21.428 КМ распоређује се неразвијеним општинама Братунац, Вишеград, Власеница, Доњи Жабар, Костајница, Љубиње, Невесиње, Нови Град, Петровац, Петровац, Рибник, Рогатица, Хан Пијесак, Шамац и Шипово, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Уплате од по 21.428 КМ добиће и изразито неразвијене општине Берковићи, Вукосавље, Источни Дрвар, Источни Мостар, Источни Стари Град, затим Језеро, Калиновик, Крупа на Уни, Купрес, Лопаре, Ново Горажде, Осмаци, Оштра Лука, Пелагићево, Рудо, Сребреница, Трново и Чајниче, док ће Шековићима бити пребачена 21.431 КМ.

Влада Републике Српске усвојила је Информацију о расподјели средстава гранта за заштиту потрошача за прошлу годину, те је у оквиру прошлогодишњег буџета обезбиједила намјенских 100.000 КМ за промовисање и унапређење заштите права потрошача подстицањем рада удружења за заштиту потрошача.

За суфинансирање материјалних трошкова удружењима за заштиту потрошача у три дијела је исплаћено укупно 53.000 КМ.

Удружењу грађана "Дон" из Приједора исплаћено је 8.400 КМ, Удружењу потрошача "Звоно" из Бијељине 6.200 КМ, а Удружењу грађана "ЦАМ" из Шековића 5.500 КМ.

По 4.900 КМ уплаћено је Удружењу грађана "Оаза" из Требиња, Удружењу грађана "Топеер" из Добоја, те Удружењу потрошача "Реакција" и Удружењу грађана "Покрет потрошача" из Бањалуке.

Удружење грађана "ЖИР" из Источног Сарајева добило је 4.700 КМ, Удружење "Природа" из Братунца 4.400 КМ и Удружење грађана "Жути кишобран" из Градишке 4.200 КМ.

С циљем реализације одлуке Владе Републике Српске, у дијелу која се односи на расподјелу средстава гранта за финансирање пројеката, Министарство трговине и туризма је расписало конкурс за додјелу средстава гранта из области заштите потрошача у оквирном износу од 47.000 КМ.

Након овог конкурса закључено је седам уговора о финансирању пројеката са удружењима "Дон" у вриједности 10.200 КМ, "Звоно" 9.985 КМ, "Цам" 7.015 КМ, "Реакција" 5.800 КМ, "Оаза" 5.200 КМ, "Жир" 4.800 КМ и "Топеер" у вриједности 4.000 КМ.

Влада Републике Српске усвојила је и Информацију о стању у Јавној установи Ергела "Вучијак" из Прњавора и приједлог мјера за побољшање стања.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Министарство финансија задужени су да сагледају могућност обезбјеђења потребних 300.000 КМ за реконструкцију и адаптацију шталских објеката у овој ергели у овој години.

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове задужена је да приоритетно спроведе поступак уписа права својине на некретнинама на Ергелу "Вучијак".

Влада Републике Српске упознала се о основама плана пословања Босанскохерцеговачке жељезничке јавне корпорације за ову годину.

Влада је задужила Министарство саобраћаја и веза да са Министарством промета и комуникација Федерације БиХ /ФБиХ/ покрене процедуру преиспитивања Споразума о оснивању Босанскохерцеговачке жељезничке јавне корпорације закљученог између Републике Српске и ФБиХ ради редефинисања члана три, а посебно надлежности, финансирање и извјештавање.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: