ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона26/03/2020

ПРИЛАГОЂЕН РАДНИ ПРОЦЕС, ДОНАЦИЈА ГОРИВА И ДЕЗИНФЕКЦИОНИХ СРЕДСТАВА

 

БАЊАЛУКА, 26. МАРТА /СРНА/ - Чланице "Нестро" групације су усљед актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона, а у складу са одлукама надлежних институција Републике Српске и мјерама Републичког штаба за ванредне ситуације, прилагодиле радни процес унутар друштава у оквиру ове групације.

 

На свим Нестро бензинским станицама редовно се врши дезинфекција свих радних површина, и унутар објекта и на спољним површинама, док су за запослене обезбијеђене заштитне маске и рукавице, а у малопродајним објектима спроводи се превентивна мјера социјалне дистанце међу клијентима којима је на располагању и дезинфекционо средство, саопштено је из "Оптима" групе.

И у осталим компанијама које припадају Нестро групацији /"Нестро петрол", "Оптима" група, Рафинерија уља Модрича и Рафинерија нафте Брод спроводе се мјере заштите запослених, те је у складу са упутствима надлежних институција организован и рад од куће.

У циљу подршке локалним заједницама, Нестро групација је бањалучком градском Штабу за ванредне ситуације обезбиједила донацију у гориву, те се на тај начин укључила у акцију "НистеСами" која се односи на набавку и доставу животних намирница старим и угроженим грађанима.

Истовремено, Рафинерија нафте Брод донирала је општини Брод концентровану емулзију за дезинфекцију града, а у циљу спречавања ширења вируса корона.

Јавност ће бити благовремено обавијештена о даљим активностима и евентуалним
промјенама које се буду проводиле у вези са новонасталом ситуацијом, укључујући измјене радног времена бензинских станица.