ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона26/03/2020

КАМПАЊА ЗА ПРОИЗВОДЊУ ХРАНЕ ЗА ПЛАСМАН НА ДОМАЋЕ ТРЖИШТЕ

 

БАЊАЛУКА, 26. МАРТА /СРНА/ - Бањалучки Центар за развој пољопривреде и села покренуће кампању кроз јавно обраћање путем средстава јавног информисања ради анимирања грађана за производњу хране која би могла бити пласирана на домаћем тржишту и ради утицања на свијест многих да искористе властита неискориштена обрадива пољопривредна добра.

 

"Наши пољопривредни произвођачи су у јесењој сјетви засијали више од планираног, што ће урадити и током прољетне сјетве. Према нашим процјенама, засијана количина неће бити довољна за потребе наших суграђана уколико дође до потражње за храном и основним животним намирницама", саопштено је из Центра.

У саопштењу се констатује да сеоска домаћинстава, односно пољопривредни произвођачи, храну производе за властите потребе и недовољан је број домаћинстава који могу произвести вишак хране за тржиште.

Центар за развој пољопривреде и села наводи да стање усљед пандемије вируса корона мијења животе, а самим тим и досадашња правила понашања.

"Тешко је предвидјети шта нас чека у наредном временском периоду, али сматрамо да ће грађани имати потребу првенствено за храном и водом али и многим другим намирницама. Треба размислити о томе колико ово може да потраје и да ли ћемо имати довољних количина хране у наредном периоду", додаје се у саопштењу.