ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана26/03/2020

ОЛАКШИЦЕ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ И СОЛИДАРНОСT ЧЛАНОВА ВЛАДЕ

 

БАЊАЛУКА, 26. МАРTА /СРНА/ - Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је на данашњој сједници Владе у Бањалуци донесено неколико одлука у циљу превазилажења кризе у привреди у вези са појавом корона вируса у Српској, као и да се 50 одсто од накнада за лична примања чланова Владе за март уплати на рачун Фонда солидарности Српске.

 

Вишковић је рекао да је Влада донијела одлуку о привременом одгађању плаћања пореских обавеза до 30. јуна и то оних по основу пореза на добит за прошлу годину и свих накнада које проистичу из завршног рачуна привредника.

"Сви привредни субјекти који траже ову олакшицу морају поднијети Пореској управи писану изјаву и да добију од ње одобрење", рекао је Вишковић у обраћању јавности након данашње сједнице Владе.

Када је ријеч о пласманима ИРБ-а Српске према привредним субјектима Српске и доспјелим ратама које привредни субјекти имају за април, мај и јуни, Вишковић је рекао да ће и то бити пролонгирано до 30. јуна.

"Овдјеје ријеч"о директним пласманима ИРБ-а до 2015. године, али и средствима која су ишла преко пословних банака“, рекао је Вишковић.

Он је рекао да ће половина накнада за лична примања чланова Владе за март бити уплаћена на рачун Фонда солидарности Српске.

У Републици Српској до сада је потврђен 121 случај особа позитивних на нови вирус корона, од чега је у Бањалуци 81.