ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона26/03/2020

У СУБОТУ О УВОЂЕЊУ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

 

БАЊАЛУКА, 26. МАРТА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да је неопходно јачати провођење до сада донесених мјера у борби против вируса корона, те најавио да ће у суботу, 28. марта, бити одржана сједница Народне скупштине Српске ради увођења ванредног стања.

 

Он је за РТРС нагласио да је Српска на вријеме почела са оштрим мјерама, али да то још не значи да је успјела у овој борби јер епидемија не стаје, него се шири због неодговорних појединаца који игноришу апеле.

Додик сматра да појединци нису довољно схватили ситуацију и да су неопходне оштрије мјере.

Он је додао да ће увођење ванредног стања омогућити да се брже доносе потребне мјере и закони.

У Српској је до сада вирусом корона заражено 121 лице.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић сазвао је за сутра сједницу скупштинског Колегијума за утврђивање приједлога дневног реда и термина одржавања посебне сједнице републичког парламента.

На основу договора постигнутог на састанку који је данас сазвала предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, на посебној сједници Народне скупштине требало би да, на захтјев Владе, буде проглашено ванредно стање на територији Српске због вируса корона.

Састанку су присуствовали предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, предсједник Владе Радован Вишковић, предсједник Уставног суда Џерард Селман, потпредсједник Уставног суда Снежана Савић, министар правде Антон Касиповић и генерални секретар Владе Српске Синиша Каран.