ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет04/04/2020

УКРАЈИНСКИ ЉЕКАРИ ПУТУЈУ У ИСПОМОЋ ИТАЛИЈИ

 

КИЈЕВ, 4. АПРИЛА /СРНА-Ројтерс/ - Украјина је данас упутила у Италију љекаре да би помогла италијанским колегама и стекли искуство на терену у вези са вирусом корона.

 

Тим од 20 љекара, укључујући хирурге, неурохирурге, анестезиологе и медицинске сестре биће распоређени на двије седмице у региону Марке, у централној Италији, рекао је италијански амбасадор у Украјини Давиде ла Чечилија агенцији Ројтерс.

"Национална служба здравља у нашој земљи је под великим притиком. Потребни су нам љекари и други медицински радници и веома смо сретни што нам је Украјина послала помоћ", рекао је Чечилија на аеродрому у Кијеву.

Украјински министар унутрашњих послова Арсен Аваков најавио је да ће Кијев наредних дана послати Италији додатну медицинску помоћ и средства за дезинфекцију.

"Велика нам је част што можемо да помогнемо Италији у овом тешком часу. Знамо да многи Украјинци живе и раде у Италији. Помажући Италији, помажемо нашим грађанима", рекао је Аваков.

Шеф украјинске медицинске мисије неурохирург Андреј Мирошниченко рекао да су се сви чланови тима добровољно пријавили да помогну Италији.

"Када се врате кући моћи ће да лијече пацијента и имаће искуство стечено у пракси и знање о овој болести", додао је Мирошниченко.