ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона05/04/2020

СУТРА О УРЕДБАМА КОЈЕ ЋЕ ИМАТИ ЗАКОНСКУ СНАГУ

 

БАЊАЛУКА, 5. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић сутра ће у Бањалуци организовати састанак на којем ће предсједник Владе Радован Вишковић, те министар правде Антон Касиповић и министар унутрашњих послова Драган Лукач образложити доношење приједлога двије уредбе са законском снагом.

 

Ријеч је о Приједлогу уредбе са законском снагом о роковима и поступању у судским поступцима за вријеме ванредног стања за територију Српске и Приједлогу уредбе са законском снагом о прекршају изазивања панике и нереда.

Састанку ће присуствовати предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, који је и предсједник скупштинског Одбора за уставна питања, као и предсједник Законодавног одбора у Народној скупштини Душица Шолаја.

Доношење наредних уредби са законском снагом одвијаће се по истој процедури, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Састанак ће бити одржан у Палати Републике у 11.00 часова.

Након састанка предвиђено је саопштење за јавност. Кадрови и фотографије са сaстанка биће достављени свим медијима путем линка "we transfer".