ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Специјални сервиси 07/04/2020

ТЕШКО БЕЗ ОДБОЈКЕ, АЛИ ЗДРАВЉЕ ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ

 

Најбоља свјетска одбојкашица Тијана Бошковић налази се у родној Билећи, у кућном карантину. Разочарана је одлуком да се Олимпијске игре у Tокију откажу због пандемије, али истиче да је здравље људи у овом тренутку најважније.

 

Разговарала: Милена КОПРИВИЦА

БИЛЕЋА, 7. АПРИЛА /СРНА/ - Најбоља одбојкашица свијета, Билећанка Tијана Бошковић допутовала је из Tурске у родну Билећу, јер су тамошња спортска такмичења отказана усљед пандемије вируса корона, и тренутно се налази у кућном карантину.

Иако није навикла да у ово доба године буде у Билећи, Бошковићева у интервјуу Срни истиче да јој карантински дани падају лакше него што је очекивала.

"Сваки дан се своди на исто, али оно што је важно јесте да дани пролазе брзо и карантин ми пада много лакше него сто сам замишљала да ће бити.

Tата и сестра су са мном, вријеме проводимо тако што гледамо филмове, играмо друштвене игре, највише јамб, тренирам... Исте ове активности бих препоручила свима", наводи Бошковићева.

"Езачибаши", клуб за који наступа у Tурској, посљедњу утакмицу одиграо је 15. марта након чега су сва такмичења одгођена до даљег, па се Тијана труди да и у кућном карантину тренира и одржава форму колико је могуће у тим условима.

Бошковићева истиче да јој тренинзи и утакмице недостају, тим прије што је "Езачибаши" имао сјајан учинак у турском првенству и Лиги шампиона.

"Били смо на добром путу са само два пораза у регуларном дијелу турског првенства, а без пораза смо се пласирали у четвртфинале Лиге шампиона. За мене је то и више него позитиван скор.

Задовољна сам својим досадашњим учинком, трудила сам се да из утакмице у утакмицу подижем ниво игре", наглашава Бошковићева.

У овој ситуацији одлучила је да је најбоље да дође кући у Билећу, али каже да је спремна да у случају наставка сезоне спакује кофере и врати се у Tурску.

Бошковићева напимње за Срну да је ситуација са наставком такмичења у Tурској неизвјесна. Док не буде имала новости од Tурске одбојкашке Федерације и Европске одбојкашке конфедерације о наставку такмичења не може ни да планира своје активности.

Тијана је разочарана одлуком да се Олимпијске игре у Tокију откажу због пандемије и премјесте за наредну годину, али истиче да је здравље људи у овом тренутку најважније.

Захваљујући свом таленту али и великој упорности и труду, Tијана Бошковић је веома млада достигла свјетску славу у одбојци и учинила поносним не само своју породицу и родну Билећу, већ и цијелу нацију.

"Бити свјетски првак је нешто што се ријечима не може дочарати, велики успјех на који ћемо заувијек бити поносни. Наравно, уз њега и признање за најкориснију играчицу,а то ми и те како прија и знатно ме мотивише", наглашава Тијана.

Тијану слава није много промијенила, а сама каже да се "једноставно понаша исто као и прије, те да је то нешто природно и спонтано".

Дио своје славе Tијана Бошковић дала је родној Билећи у којој је направила прве одбојкашке кораке, па захваљујући њој сада цијели свијет зна за ово херцеговачко мјесто.

На питање да ли је теже достићи свјетски врх у одбојци или остати на њему, Бошковићева каже да је Одбојкашка репрезентација Србије доказала да је могуће и једно и друго.

"Упорношћу и напорним радом и даље градимо све успјехе и трудимо се да нас сјајни резултати не опусте, већ мотивишу, како бисмо задржали исти ниво", поручује Тијана.

Новонасталу ситуацију са вирусом Tијана Бошковић искористиће да проведе вријеме са својом породицом, а моменти када су на окупу чине је срећном.