ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона07/04/2020

ЗА МЈЕСЕЦ ДАНА МОГУЋЕ УКИДАЊЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

 

БЕОГРАД, 7. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће у Србији, највјероватније, бити уведен полицијски час од петка до понедјељка, као и да се нада да ће у року од мјесец дана бити укинуто ванредно стање.

 

"Субота пре подне у Београду нас је прошле седмице скупо коштала. Идемо од петка до понедељка. Од колико часова, видећемо", рекао Вучић за РТС.

Он је нагласио да је највеће жаришта епидемије вируса корона Београд, гдје су попуњени сви болнички капацитети и да је то велики проблем.

Вучић је рекао да у Србији умиру млади људи јер се не јављају на вријеме и поново позвао људе са симптомима да се јаве и тестирају како би били хоспитализовани на Сајму док им се стање није искомпликовало и да би били излијечени.

Када је ријеч о прослави предстојећег Васкрса, Вучић је рекао да "због короне неће бити могућа прослава у кругу шире породице".

Говорећи о помоћи коју је Србија добила, Вучић је рекао да је највећа и најважнија помоћ стигла из Кине и да нема шта рећи на критику копредсједавајућег Европског савјета за спољне послове Карла Билта да је Србија "Кинезе дочекала са фанфарама".

"Шта да му кажем? Да није стигла европска помоћ? Ниједна није стигла. Хвала им на новцу, хвала им на скупом лету, али није било помоћи. Највише нам је помогла Кина. Кина нам је поклонила 100 респиратора – клиничка. Све остало је обећање", рекао је Вучић.

Он је рекао да ће Србија 10. априла почети са исплатом пензија, укључујући додатак од 4.000 динара и да ће учинити све да ублажи посљедице епидемије вируса корона на економију.

"Наша стопа незапослености након Ковида-19 неће бити већа него у ЕУ. Покушаћемо да сачувамо што већи број радника. Спремни смо да им исплатимо минималце да би их сачували. За сада се добро држимо", рекао је он.

Он је изразио наду да ће Србија у року од мјесец дана укинути ванредно стање и да ће наставити са радом.

"Само то чекам. Да нам поново крену радови, инфраструктура, индустрија. Ми смо донели најбоље мере које се могу донети", рекао је он.

Вучић је истакао да, што се тиче епидемије, већ сада види "светло на крају тунела".