ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника10/05/2020

МИХАЈЛОВИЋЕВА АПЕЛОВАЛА ДА СЕ НАСИЉЕ ПРИЈАВЉУЈЕ

 

БЕОГРАД, 10. МАЈА /СРНА/ - Предсједник Координационог тијела за родну равноправност Зорана Михајловић апеловала је послије данашње породичне трагедије у Лесковцу да људи не окрећу главу пред насиљем већ да га пријаве.

 

"Злочин у Лесковцу у којем су живот изгубиле две младе жене, девојчица и мушкарац не може никог од нас да остави равнодушним. Још једном апелујем на све грађане и грађанке да не окрећу главу пред насиљем - оно је ту око нас и погађа цело друштво", навела је Михајловићева.

Она је истакла како вјерује да ће полиција и надлежни органи расветлити овај случај, али је да су изгубљени животи, међу којима је и једна трудница, ненадокнадиви, те да је важно да сви покажу више бриге и емпатије једни за друге.

"Морамо сви бити сензибилнији на људе око нас. Насиље није приватна ствар, насилнике морамо пријавити, било да се ради о члановима наших породица, комшијама, рођацима", рекла је Михајловићева, која је и потпредсједник Владе Србије.

Она је додала да је претходних дана било неколико случајева партнерског и породичног насиља, што нажалост не чуди, јер у кризним ситуацијама каква је пандемија корона вируса све државе биљеже пораст насилничког понашања.

"Иако у Србији није било пораста пријава насиља током трајања ванредног стања, све време смо указивали да то не значи да насиља нема. По укидању ванредног стања, то је само видљивије и, нажалост, резултирало је и данашњим стравичним убиствима. Позивам на већу позорност свих", навела је Михајловићева.

У Лесковцу су данас нешто прије 15.00 часова пронађена су четири тијела која су, највјероватније, убијена неким хладним оружјем.

За овај монструозни чин, према незваничним информацијама, осумњичен је двадесетдвогодишњак који је, наводно, убио оца /45/, сетру /19/ која је била у поодмаклој трудноћи, маћеху /43/ и њену дванаестогодишњу кћерку, пишу "Новости".

Листи наводи да први резултати истраге говоре да се двадесетдвогодишњак прошле ноћи посвађао са оцем због новца који му је овај наводно дуговао.

Послије краће свађе он је сјекиром насрнуо на маћеху, потом је убио њену ћерку, а онда и рођену сестру, која је била у шестом мјесецу трудноће да би на крају смртне ударце задао и оцу са којим се никада није добро слагао, наводе "Новости".

Екипа која је вршила увиђај на лицу места наишла је на језив призор.

Осумњиченог је привела полиција, али још нема званичних информација о овом четвороструком убиству.

Спекулише се да је убијене чланове породице пронашао малољетни дечак који је са њима живио.

Комшије причају да је породица узела кућу у закуп пред васкршње празнике.