ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника11/05/2020

УХАПШЕНИ ЗБОГ НАПАДА НА ПОЛИЦИЈСКЕ СЛУЖБЕНИКЕ

 

ЗВОРНИК, 11. МАЈА /СРНА/ - У Милићима су ухапшена два мјештанина чији су иницијали Ж.Ђ. и З.М, осумњичена за напад на полицијске службенике, при чему је један полицајац задобио повреде.

 

Из Полицијске управе Зворник саопштено је да је полицији у Милићима синоћ у 21.35 часова пријављено да јавни ред и мир нарушавају лица која се налазе у карантину у тој општини.

Полиција је на лицу мјеста затекла лица Ж.Ђ. и З.М. која су наставила са нарушавањем јавног реда и мира, галамом и вријеђањем полицијских службеника, након чега су их физички напали, нанијевши једном полицајцу тјелесне повреде.

У саопштењу се наводи да се наставља документовање предмета, након чега ће надлежном тужилаштву бити поднесен извјештај против наведених лица за кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Кривичним закоником Републике Српске прописано је да уколико је при извршењу кривичног дјела напад на службено лице у вршењу дужности, службеном лицу нанесена тјелесна повреда или му је пријећено употребом оружја, починилац ће бити кажњен затворском казном од шест мјесеци до пет година.

Полицијска управа Зворник осуђује сваки вид насилничког понашања и напада на полицијске службенике и позива грађане да се уздрже од оваквих или сличних понашања.