ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана20/05/2020

ЦВИЈАНОВИЋ: ОПОЗИЦИЈА НЕ БИ БИЛА КОНСТРУКТИВНА У ДОНОШЕЊУ БРЗИХ РЈЕШЕЊА

 

БАЊАЛУКА, 20. МАЈА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да није примјерено да се било ко од посланика обраћа за говорницом на сједници Народне скупштине без заштитне маске и одбацила тврдње опозиције да грађане Српске дијели у зависности од политичког опредјељења.

 

"Ваљда је ношење заштитне маске стандард који мора вриједити за све, али изгледа да за вас не вриједи", рекла је Цвијановићева током посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске током које су раније посланици ПДП-а Драшко Станивуковић и Игор Црнадак иступали за говорницом без заштитне маске.

Она је истакла да је Црнадак пропустио прилику да каже да је у Федерацији БиХ /ФБиХ/ била забрана кретања лицима до 18 година.

"ФБиХ је многе мјере укидала и без намјере да нас обавијести. То је потврда неких ствари о којима ми у политичком контексту говоримо", додала је Цвијановићева.

Она је нагласила да задржава право да коментарише опозицију, све док опозиционари коментаришу њен рад.

"Не мислим да се лишим тог права зато што сам предсједник Републике. Имала сам намјеру да укључим што више представника законодавне власти у доношење уредби, али опростите на искрености, процијенила сам да не бисте били конструктиван фактор у доношењу брзих рјешења и у рјешавању питања важних за грађане", каже Цвијановићева.

Према њеним ријечима, опозиција се није осврнула на чињеницу што њени посланици кажу да хоће да заразе посланике или када се непримјерено добацује премијеру Српске.

"Јесте ли сагласни са вашим колегом који каже - `Хоћу све да вас заразим`?! Чини ми се да сте јако жалосни што немате позиције на нивоу БиХ, а подсјетићу да нисте били побједник избора када сте прије неколико година ушли у власт", поручила је Цвијановићева Црнатку.

Она је поновила да ништа не ради мимо послова и овлашћења које има. /наставиће се/бон/мис/вј