ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана22/05/2020

РАЗМОТРЕН ПРИЈЕДЛОГ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА ЗА ОВУ ГОДИНУ

 

БАЊАЛУКА, 22. МАЈА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске размотрила је Приједлог ребаланса буџета за ову годину, којим је буџет повећан за 188 милиона КМ и износи 3,613 милијарди КМ.

 

Буџетски приходи до краја године процјењују се на 2,757 милијарди КМ, што је мање за 240 милиона КМ, рекла је раније министар финансија Републике Српске Зора Видовић.

Он је навела да укупно повећање расхода износи 229,2 милиона КМ, а до краја године предвиђен је дефицит од 412 милиона КМ.

Видовићева је у завршној ријечи рекла да није било пандемије вируса корона да Република Српска не би имала потребу да се задужује на иностраном тржишту, већ би то могло да се уради да домаћем тржишту.

"Буџет Републике Српске не може поднијети овако тешке ударе. Овако тешке економске ударе као посљедица вируса корона не може поднијети ниједна земља. Не слажем се са оцјенама неких посланика да Република Српска нема никакве резерве јер да их није имала не би сигурно успјела ово све до сада да плати", истакла је Видовићева. /наставиће се/мис/бој/дад