ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика23/05/2020

НЕДОПУСТИВО КОРИСТИТИ КАПАЦИТЕТЕ ПРЕДСЈЕДНИШТВА ЗА ПРИВАТНЕ РАЗГОВОРЕ

 

БАЊАЛУКА, 23. МАЈА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да нема информацију да је /бошњачки члан Предсједништва БиХ/ Шефик Џаферовић разговарао са /вршиоцем дужности премијера самопроглашеног Косова/ Аљбином Куртијем, а ако је до таквог разговора дошло у питању је њихов приватни разговор.

 

"Недопустиво је да се капацитет Предсједништва БиХ користи за приватне разговоре, посебно са људима који представљају самопроглашене земље и земље које БиХ није признала. Све што је саопштено а односи се на ставове бошњачког члана Предсједништва је његов приватни став, а не став Предсједништва БиХ", истакао је Додик.

Он је подсјетио да БиХ није признала самопроглашено Косово нити ће то урадити док је Републике Српске.

"И ова ситуација свједочи о бесмислу БиХ и њеној неодрживости. У којој то још земљи на свијету члан Предсједништва мора да демантује другог члана, и гдје се спољна политика води на начин да се институције, које су заједничке, приватизују на начин како је то урађено у овом случају", рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Из кабинета бошњачког члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ синоћ је саопштено је да су Џаферовићи и Курти телефоном разговарали, између осталог, о "билатералним односима и слободи кретања роба и људи" између, како је наведено, двије земље.