ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет24/05/2020

АМЕРИКА ПОКУШАВА ДА ПОТКОПА ПОВЈЕРЕЊЕ РУСА У ПУТИНА

 

МОСКВА, 24. МАЈА /СРНА/ - САД покушавају да користе контролисане медије, блогере и опозиционе политичаре да би поткопали повјерење Руса у предсједника Владимира Путина, чија је политика подигла Русију на нови ниво, изјавио је данас предсједник руске државне Думе Вјачеслав Володин.

 

"Наш предсједник Владимир Путин довео је Русију на један нови ниво гдје је она поштована и уважавана. Ако се ситуација упореди са оном деведесетих година, сасвим је јасно да је дошло до значајног раста у свим сферама живота", рекао је Володин.

Он је указао да САД покушавају да поткопају повјерење грађана и да су то методе које користе америчка Централна обавјештајна агенција /ЦИА/ и Стејт департмент, али да се Русија мора одупријети уплитању у своја унутрашња питања.

"Мислим да нећу одати неку велику тајну ако кажем да су они у сталном контакту са неким опозиционим политичарима, као и великим бројем медија и блогера", рекао је Володин и додао да неки од њих чак и не схватају да су само пиони који се користе за разарање Русије.

Он је напоменуо да су напади Вашингтона усмјерени на дискредитацију предсједника, главних институција и водећих политичара, те да су САД доста допринијеле и распаду Совјетског Савеза.

Према његовим ријечима, САД шире лажне вијести о ситуацији у вези са вирусом корона и о рејтингу руских власти јер покушавају да дестабилизују стање у земљи да би сачувале своју доминантну позицију у свијету.

"Када говоримо о америчкој демократији и постигнућима увиђамо да је та земља постигла пуно тога, али на уштрб других. Све се у свијету мијења и САД желе да задрже своју доминантну позицију слабљењем других држава", рекао је Володин.

Он је додао да је позиција САД у свијету значајно уздрмана и да они зато врше огроман притисак на Русију.

Володин је нагласио да је Кина претекла САД у економском и технолошком развоју, док је Русија претекла САД у војним питањима, пренио је ТАСС.