ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника25/05/2020

ПРИПАДНИЦИ МУП-а ПРЕУЗЕЛИ СИНИШУ ШАКИЋА

 

БАЊАЛУКА, 25. МАЈА /СРНА/ - Припадници Граничне полиције БиХ предали су данас Синишу Шакића припадницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске на даље поступање, речено је Срни у МУП-у Српске.

 

"Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске, у сарадњи са надлежним тужилаштвом, предузимају мјере и радње из своје надлежности", саопштено је из МУП-а Српске.

Припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су данас око 11.00 часова на граничном прелазу Градина Синишу Шакића за којим је МУП Републике Српске расписао потјерницу због сумње да би могао имати информације у вези са убиством Славише Ћулума.

"Шакић је припадницима Граничне полиције, приликом покушаја уласка у БиХ, дао документа на увид, након чега је провјерама утврђено да је МУП Републике Српске за њим расписао потјерницу", изјавила је Срни портпарол Граничне полиције Франка Вицан.

МУП Републике Српске је 16. маја расписао потјерницу за два лица која се директно доводе у везу са извршењем кривичног дјела тешко убиство Славише Ћулума у Драгочају код Бањалуке.

Према сазнањима Срне, један од њих је Синиша Шакић.

Славиша Ћулум убијен је 15. маја из засједе на локалном сеоском путу у насељу Драгочај.