ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика25/05/2020

ДОДИК: ПРОБЛЕМ БИ ДА РИЈЕШЕ ЗАТВАРАЊЕМ ГРАНИЦЕ ЗА СРБЕ

 

БЕОГРАД, 25. МАЈА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик оцијенио је вечерас да одлуку Црне Горе да остави затвореним границе за Србију и Републику Српску види као покушај и калкулацију власти у Подгорици да затварањем границе олакша рјешавање проблема са српском заједницом у тој земљи.

 

"Не може се отети утиску да иза такве одлуке вјероватно стоји настојање да се нека политичка питања ријеше унутар саме Црне Горе", рекао је Додик за телевизију "Пинк".

Додик је нагласио да Црна Гора овом одлуком показује негативан однос према српској заједници и Српској православној цркви /СПЦ/, што може да говори само о паници те власти, тог режима који калкулише да му се затварањем границе олакшава рјешавање тог проблема.

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић најавио је да ће Црна Гора у првим данима јуна отворити границе са земљама које испуњавају критеријуме Института за јавно здравље, и да ће прво бити отворене границе за грађане Хрватске, Словеније, Аустрије, Њемачке, Пољске, Чешке, Мађарске, Албаније и Грчке.

Он је на питања зашто првих дана јуна неће бити отворене границе за грађане БиХ и Србије, рекао да се отварају границе држава које имају сличну епидемиолошку ситуацију као и Црна Гора, те да ће границе бити отворене и за БиХ и Србију када буду имале ситуацију до 25 обољелих у односу на 100.000 становника.