ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана28/05/2020

РАДОЈИЧИЋ: ПРОШЛИ СМО КРОЗ ВЕЛИКИ ИЗАЗОВ, НАСТАВЉАМО РАЗВОЈИМ ПУТЕМ

 

БАЊАЛУКА, 28. МАЈА /СРНА/ - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић истакао је да ове године град своју крсну славу - Спасовдан дочекује у другачијим околностима, али да из ове кризе излазе сигурни у здравственом смислу.

 

"Сви показетељи које имамо посљедњих дана говоре о томе да се епидемија вируса корона смирује и да смо кроз тај велики изазов прошли. Остају социјалне и економске посљедице, али смо одлучили да уз све проблеме и изазове, наставимо истим развојним путем", нагласио је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Честитајући Бањалучанима крсну славу града Вазнесење Господње – Спасовдан, Радојичић је подсјетио да је Град посљедњих година правио озбиљне развојне кораке, те изразио очекивање да ће наставити тим путем.

"То значи велики број улагања, побољшавање услова живота, градњу комуналне инфраструктуре, вртића, саобраћајница, мостова и свега што грађанима треба", поручио је Радојичић.

Радојичић је навео да је Град посљедњих година отварао по неколико хиљада нових радних мјеста, да тренутно има повећан број незапослених, али је изразио наду да ће и у области запошљавања кренути узлазном путањом.

Данашњу крсну славу - Спасовдан, Радојичић је честитао и градовима Београд и Источно Сарајево.

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић напоменуо је да је Град предузео све активности када је у питању заштита здравља становништва и јавног здравља.

"Надам се да ћемо превазићи посљедице која сада осјећамо и да ћемо се вратити инвестиционим активностима које смо имали прије пандемије. Желим да истакнем да су грађани били доста одговорни и надам се да ће тако бити и даље", рекао је Талић.

Обиљежавање славе града почело је Светом архијерејском литургијом у Саборном храму Христа Спаситеља, коју служи Његово преосвештенство еписком бањалучки Јефрем.