ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника28/05/2020

УХАПШЕНО 16 ЧЛАНОВА ОРГАНИЗОВАНЕ МЕЂУНАРОДНЕ КРИМИНАЛНЕ ГРУПЕ

 

БИЈЕЉИНА, 28. МАЈА /СРНА/ - У полицијској акцији у Бијељини ухапшено је 16 чланова међународне криминалне групе, међу којима је 14 држављана БиХ, држављанин Словеније и жена која је држављанин Србије, рекао је новинарима начелник бијељинске Полицијске управе Жарко Ћосић.

 

Иницијали лица која су ухапшена синоћ у викендици у семберском насељу Суво Поље су А.Г, П.С, Ж.С, Р.С, Р.Д, С.С, С.П, Д.П, З.Ћ, В.К, С.М, М.Т, Е.Х, Ж.В, држављани БиХ, држављанин Словеније А.Б. и Т.М. која је држављанин Србије.

Приликом претресања објекта, лица и возила која користе ова лица пронађено је и привремено одузето 14 пакетића са 46 грама кокаина и девет комада медицинских дрога, девет пиштоља различитог калибра и један гасни пиштољ, три панцира и више од 20.000 КМ у разним валутама.

У току су консултације са надлежним тужилаштвом, а ухапшени се доводе у везу са кривичним дјелима неовлаштена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога, недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и кривичног дјела навођење на проституцију.

Претресање је извршено с циљем спречавања кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, оружја и проституције, а у викендици је затечено 35 криминогених лица, 26 мушкараца и девет жена.

Акцију су извели припадници Полицијске управе Бијељина, у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, према наредби Основног суда у Бијељини и уз сагласност Окружног јавног тужилаштва у Бијељини.