ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника28/05/2020

ИЗВЈЕШТАЈ ТУЖИЛАШТВУ БиХ ПРОТИВ ПЕТ ЛИЦА

 

БИЈЕЉИНА, 28. МАЈА /СРНА/ - Тужилаштву БиХ биће достављен извјештај против лица Златана Ћука, Милисава Tомића, Тијане Максимовић, Жељка Вујића и Владана Какуће, који су ухапшени у акцији "Кристал" у Сувом Пољу код Бијељине, због постојања основа сумње да су починили кривична дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелом међународно врбовање ради проституције Кривичног закона БиХ, сазнаје Срна.

 

Поред наведених кривичних дјела, постоје основи сумње да су наведена лица починила и два кривична дјела из надлежности Кривичног закона Републике Српске и то неовлаштена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Према сазанњима Срне, очекује се њихово спровођење у Tужилаштво БиХ.

Управа за организовани и тешки криминалитет и Полицијска управа Бијељина, у оквиру оперативне акције "Кристал", у мјесту Суво Поље извршили су претрес и ухапсили 16 лица у викенд кући, власништво Милисава Tомића.

Према сазнањима Срне, ухапшени су Милисав Tомић и Александар Гајић, обојица из Бијељине, Павле Стевић и Срђан Мићић, обојица из Брчког, Жељко Симић и Саво Симић, обојица из Угљевика, Радан Дотлић, Синиша Перић, Радослав Симић, Данијел Перић, Златан Ћук, Владан Какућа и Жељко Вујић, сви из Бијељине, Ади Бајгорић из Словеније, Елвис Хоџић из Лукавца и Тијана Максимовић звана Tијана Ајфон из Руме.