ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво28/05/2020

СТЕВИЋ: ПРЕДУЗЕTНИШTВО НАСTАВЉА НОВИМ ЗАМАХОМ

 

БИЈЕЉИНА, 28. МАЈА /СРНА/ - Занатско-предузетничко удружење "Предузетник" Бијељина враћа се у стање прије епидемије вируса корона и хвата нови замах након највеће паузе у раду у 112 година бијељинског занатства и предузетништва, рекао је данас новинарима извршни директор Удружења Милорад Стевић.

 

Стевић је истакао да све информација са терена потврђују да је предузетништво "преживјело и остало на својим ногама".

"Враћамо се у пређашње стање, полако хватамо замах и са пуно оптимизма гледамо у будућност", изјавио је Стевић новинарима на обиљежавању славе Удружења - Вазнесења Господњег-Спасовдана.

Према његовим ријечима, бијељински предузетници су показали велики ентузијазам и стрпљење и елан и снагу јер су чекали дозволу и могућност да наставе рад.

"Један број дјелатности /фризери, козметичари, угоститељи/ за које је најављено да ће најкасније почети да раде привремено су, не трајно, одјавили своју дјелатност. Чак и они који су могли да раде, као на примјер таксисти, одјавили су привремено дјелатност јер нису имали кога да возе", додао је Стевић.

Он је навео да је један бој предузетника трајно одјавио своју дјетатност, али да их је знатно мање од оних који су то учинили привремено.

Стевић је рекао да предузетници чекају помоћ Владе Републике Српске за април, а да је већина њих из својих средстава исплатила радницима плате.

"Радује и чињеница да је добар дио радника задржан, није било отказа колико се могло очекивати", истакао је Стевић.