ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија29/05/2020

СТАНИШИЋ: УЛАГАЊА У ОБНОВУ ЕЛЕКТРОМРЕЖЕ

 

ПАЛЕ, 29. МАЈА /СРНА/ - Директор предузећа "Електродистрибуција" Пале Ацо Станишић рекао је да су у овој години планирана средства у износу од 950.000 КМ за ревитализацију електромреже високог и ниског напона на подручју општине Пале.

 

"У овој години планирана су одређена средства за ревитализацију електромреже на Палама,која ће бити реализована у другом дијелу године због ребаланса плана буџета и набавки, јер смо финансијски у лошијој ситуацији него што смо то планирали због епидемије корона вируса", изјавио је Станишић новинарима.

Он је истакао да је приоритет побољшање квалитета у испоруци електричне енергије становништву, као и повећање квалитета преноса електричне енергије.

Станишић је додао да је наишао на разумијевање у Влади Републике Српске за изградњу новог далековода према Јахорини, чиме ће бити растерећена електромрежа на подручју олимпијске планине.

"Наша молба за резервним далеководом за електричну енергију за Јахорину уважена је и тај пројекат ће бити реализован. Радови почињу ове године, док се завршетак очекује идуће године", појаснио је Станишић.

Када је ријеч о изградњи нове гондоле од Пала до Јахорине, Станишић је нагласио да становници Пала неће бити угрожени што се тиче снабдијевања електричном енергијом због развоја Јахорине.

Он је навео да ће предузеће "Електродистрибуција" усмјерити све своје капацитете на праћење и реализацију пројеката, те пружити адекватну техничку подршку.