ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво31/05/2020

МЕКТИЋ У СУДНИЦИ 4. ЈУНА

 

САРАЈЕВО, 31. МАЈА /СРНА/ - Суђење бившем министру безбједности у Савјету министара Драгану Мектићу требало би да почне 4. јуна пред Судом БиХ по оптужници Тужилаштва БиХ за злоупотребу положаја или овлаштења и нанесену штету од 244.764 КМ.

 

Осим Мектића, оптужницом су обухваћени и његов тадашњи шеф кабинета Игор Голијанин, помоћник министра Семир Агић, као и Един Гараплија, у својству одговорног лица и власника Института за заштиту од пожара и експлозија "Инза" Сарајево.

Оптужница их терети да су злоупотријебили положај приликом реализације Пројекта прекограничне сарадње у области ватрогаства, кога је финансирала Делегација ЕУ у БиХ у вриједности од 198.454 евра.

Оптужница терети Мектића, Гараплију и Голијанина за кривично дјело високе корупције, која штети међународном угледу БиХ, преноси "Дневни аваз".

Осумњичени су и за груба кршења Закона о јавним набавкама, Закона о сукобу интереса у институцијама власти БиХ, Закона о министарствима и другим органима управе у БиХ, Закона о државној служби у институцијама БиХ и интерних прописа Министарства безбједности приликом набавке ватрогасне опреме на начин прибављања незаконите имовинске користи.

Према оптужници, укупно нанесена штета је 244.764 КМ.

Овај поступак заказан у периоду од 13.00 до 16.00 часова у судници број 6.