ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија31/05/2020

ОД ПОНЕДЈЕЉКА ПОНОВО ПУТНИЧКИ САОБРАЋАЈ

 

ДОБОЈ, 31. МАЈА /СРНА/ - "Жељезнице Републике Српске" /ЖРС/ од сутра поново успостављају саобраћај путничких возова, уз спровођење мјера заштите.

 

Из ЖРС-а су навели да до даљег неће саобраћати путнички брзи возови на релацији Сарајево-Бихаћ-Сарајево и Сарајево-Бањалука-Сарајево, као и локални путнички ђачки возови Добој-Петрово Ново-Добој.

О почетку њиховог саобраћања јавност ће бити благовремено информисана, напоменули су из ЖРС-а.

Мјере заштите које су обавезне да се спроведу с циљем смањења ризика од ширења вируса корона односе се на обавезу дезинфекције обуће и руку при уласку у просторе жељезничких станица и чекаоница, као и употребу маски за лице жељезничког особља и путника.

Обавезно је и физичко растојање између особа од најмање један метар, а улазак у возове уз обавезно поштовање свих ових упутстава је на једна врата.

Приликом распореда путника у возовима неопходна физичка дистанца је употреба сваког другог сједишта у купеима.

Из ЖРС-а су најавили да ће свакодневно вршити чишћење, провјетравање и дезинфекцију свих путничких возова, као и станичних објеката.

"`ЖРС` позива путнике да поштују прописане мјере да би сви корисници жељезничког саобраћаја били сигурни и заштићени током путовања", наводи се у саопштењу.