ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника15/06/2020

У НАСТАВКУ АКЦИЈЕ "КРИСТАЛ" УХАПШЕНО 12 ЛИЦА

 

БАЊАЛУКА, 15. ЈУНА /СРНА/ - Дванаест лица лишено је слободе, а на десет локација извршени су претреси у наставку оперативне акције "Кристал" која се спроводи на ширем подручју Бијељине са циљем разбијања организоване криминалне групе која се дужи временски период бавила препродајом опојних дрога, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске.

 

Срна незванично сазнаје да су слободе лишени Младен Tодоровић, Вукашин Бурић, Никола Симић, Петар Васић, Предраг Савић, Миле Петровић, Максим Максимовић, Ненад Араповић, Радослав Симић, Небојша Ногић, сви из Бијељине, те Саво Симић и Јован Лакић из Угљевика.

У саопштењу се додаје да акцију реализују полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП Републике Српске и Полицијске управе Бијељина.

"У данашњим активностима полицијски службеници су пронашли и одузели око 200 грама прашкасте материје која асоцира на опојну дрогу кокаин, пиштољ, 10.000 КМ, више мобилних телефона и сим картица и других предмета", наводи се у саопштењу.

Из МУП-а Српске истиче се да је у току криминалистичка обрада лица лишених слободе.

Све активности у акцији "Кристал" проводе се под надзором Окружног јавног тужилаштва Бијељина. Акција се наставља и у наредном периоду, додаје се у саопштењу.

Акцијом "Кристал" обухваћено је и лишено слободе до сада укупно 23 лица, против којих је или ће бити поднесени извјештаји због извршења 17 кривичних дјела и то кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога из Члана 207 став 1 и 3, омогућивање уживања опојних дрога из Члана 208, недозвољен промет оружја или експлозивних материја из Члана 361 Кривичног закона Републике Српске и врбовање ради међународне проституције из члана 187 Кривичног закона БиХ.